Дошка оголошень, новин та подій

Вшанування 33-ї річниці виведення військ з Афганістану в Солотвинській громаді

Вшанування 33-ї річниці виведення військ з Афганістану в Солотвинській громадіСьогодні,14 лютого, в базовому Будинку культури селища Солотвин відбувся тематичний захід «Відлуння Афгану» з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  33-ї річниці виведення військ з Афганістану. У заході взяли участь селищний голова Манолій Піцуряк, голова районної організації української спілки ветеранів Афаністану, депутат обласної ради  Михайло Головчук, протоієрей  отець Дмитро Фуфалько церкви «Різдва Пресвятої Богородиці»,  воїни-афганці та старости сіл.

Звертаючись до присутніх,  селищний голова Манолій Піцуряк нагадав   історію  та провів паралель між подіями тієї війни і  подіями сьогодення, схилив голову перед людьми, які виконали свій обов’язок перед  державою.  «Пам”ятаймо про мужність і відвагу воїнів-афганців та всіх тих, хто загинув на чужині», - сказав Манолій Піцуряк. На знак подяки очільник громади вручив воїнам-афганцям пам’ятні грамоти, а також відзначив матеріальною допомогою.

Зі словами вдячності до воїнів-афганців  звернулися голова районної організації української  спілки  ветеранів Афганістану Михайло Головчук, воїни-афганці  Василь Іванцюк, Василь Дерев”янко та Степан Гоголь .

Протоієрей отець Дмитро Фуфалько подякував воїнам, побажав мужності та Божого благословення.

Пам'ять воїнів, які загинули внаслідок бойових дій, присутні  вшанували   хвилиною мовчання.

Довідково:

Сьогодні на території Солотвинської громади проживає 44 учасники воєнних дій в Афганістані. В районі діє громадська організація, яка стоїть на сторожі інтересів воїнів-афганців, дбає про належне вшанування пам”яті полеглих, підтримує родини тих, чиї життя відібрала війна в Афганістані.

Вшанування 33-ї річниці виведення військ з Афганістану в Солотвинській громаді

Вшанування 33-ї річниці виведення військ з Афганістану в Солотвинській громаді

 

Залишити свій відгук

phone-handsetmagnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram