Дошка оголошень, новин та подій

День довкілля

День навколишнього середовища відзначається в Україні у третю суботу квітня з 1998 року з Указом Президента України «Про день довкілля» № 855/98.
Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.
Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.
В 2021 році Український День навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 17 квітня.
Мета проведення Дня довкілля – привернути увагу українців до екологічних проблем, підвищити інтерес до бережливого ставлення до навколишнього природного середовища, збереження та примноження природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну.
У цей день охочі мають нагоду виконувати практичні заходи з благоустрою та озеленення населених пунктів, впорядкувати природоохоронні об’єкти та території. Саме в цей період у навчальних заходах усіх рівнів відбувається ряд лекцій щодо необхідності збереження навколишнього природного середовища, флори та фауни, серед якої ми перебуваємо щодня.
Громадський обов’язок кожного – пам'ятати і всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує.
Вітаємо з Днем довкілля і закликаємо всіх друзів природи присвятити його свідомій турботі про зелене середовище, адже кожен небайдужий вчинок — це запорука майбутнього.

Залишити свій відгук

phone-handsetmagnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram